na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Čarobnost v vsakem kotičku


December ali gruden je dvanajsti mesec gregorijanskega koledarja, z 31 dnevi. Ime je dobil iz latinske besede decem, ki pomeni »deset«, saj je bil prvotno deseti mesec leta, preden so v koledar vstavili meseca januar in februar. Izvirno slovensko ime za december pa je gruden.

December ima svoj vzdevek »veseli december«, saj ga polnijo številni prazniki in ljudske zabave. Krščanski verniki praznujejo božič, ko se 25. decembra spominjajo rojstva Jezusa Kristusa, 26. december pa je Slovenski državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti.
V matičnem domu smo si december popestrili z obiski pevskih zborov, pevsko-plesnih skupin, otrok, rdečih noskov, prostovoljcev.
V praznični december so nas pospremili razigrani in prisrčni »Rdeči noski«.

Zaposleni smo skupaj s stanovalci doma okraševali naše enote, skupne prostore in si tako pričarali čarobne decembrske dni. Obiskal nas je prvi dobri mož, sveti Miklavž, ki se je spotoma oglasil tudi pri nas ter stanovalce in stanovalke doma razveselil z darili in lepimi željami.

V parku pred domom se je letos odvilo prav posebno doživetje, prižig lučk. Pred dogodkom je ga. Vida Lukač otrokom zaposlenih predstavila igro Ježek Nace in njegove prigode. Na koncu pa nas je obiskal še Božiček. Kljub mrazu smo si pričarali prav poseben dan.

Prav poseben dan so nam priredili otroci iz podružnične šole Štangarske Poljane, ki so z igro in ponazoritvijo ljudskih plesov izvabili radost in veselje v naša srca.

Obiskali so nas člani kantri plesne skupine Bizonke in Bizoni ter MPZ KUD iz Jevnice.

Glavna tema decembra pa je bila novoletna zabava za stanovalce doma. Peli in igrali so nam fantje iz ansambla Lesarji, ki so poskrbeli za čisto pravo zabavo. Preživeli smo čudovit mesec december v družbi srčnih in dobrih ljudi. Želimo si, da tako nadaljujemo tudi v letu, ki prihaja.

Mesec december v naši družbi velja za najlepši in čarobni mesec v letu.

Tudi v enoti Litija je bil december precej živahen in praznično obarvan. Obiski raznih prostovoljnih društev so poskrbeli za veselje in praznično vzdušje, ter razne druge praznične aktivnosti.
Zelo nas je razveselil dedek mraz in snežinka, ki sta nam prinesla čarobni zlati prah in nam zaželela mirne in zdrave praznike.

Tudi zaposleni smo za stanovalce pripravili slovesno novoletno zabavo na kateri so sodelovali zunanji izvajalci, gosti in prostovoljci. Njihov prispevek je zelo obogatil vsebino prireditve. S tovrstnim dogodkom želimo zaposleni izkazati zahvalo stanovalcem in svojcem. Zahvalo za skupno bivanje, podporo, razumevanje in sodelovanje ter za njihove izkušnje in neprecenljive modrosti, saj nam vsak dan pokažejo, da je vredno živeti za danes in za sedanji trenutek.

Praznični december nas je vse nekako povezal skupaj. Pika na i pa je bil še božični koncert Mepz Zvon, s katerim so nas pevci in pevke preko pesmi in lepe besede popeljali v prelep božični čas.
Mladi iz KUD Podkum, pa so nam v živo prikazali in odigrali žive jaslice.

Člani Karitas Kresnice so obiskali svoje člane, ter jim pripravili prijetno praznično druženje, kjer so si izmenjali spomine na svoj kraj, delo in mladost.
Zelo smo se razveselili dijakov iz Gimnazije Litija, ki so pripravili prelep božični koncert. Skupaj z njim smo se zibali v poskočnih ritmih.

Nekako prav je, da ob koncu leta in ob vstopu v novo leto pogledamo z veliko mero hvaležnosti. V preteklem letu smo lahko doživeli marsikaj. Tako lepe, čudovite in srečne dogodke, lahko pa so na našo pot zavile tudi kakšne težke preizkušnje. Prav je tudi, da ovrednotimo in počastimo napredek ali uspeh, katerega smo naredili, prav pa je tudi, da potegnemo črto pod stvari, katere nam niso najbolje uspele in jih začrtamo na novo in boljše.

ZAKLJUČENA DELA PRENOVE ENOTE GRAJSKE GOSPE MATIČNEGA DOMA TISJE

V decembru so bila v celoti zaključena gradbeno obrtniška dela pri prenovi enote Grajske gospe. Izvedena je bila tudi montaža pohištva. V januarju 2023 bo izvedena še montaža senčil na oknih v sobah, ki so se obnavljale v drugi fazi obnove, ter postavitev sedežne garniture v prostoru jedilnice. Ob primopredaji obnovljenih prostorov je bil potrjen tudi Izkaz požarne varnosti obnovljenega dela objekta.

Skupni stroški obnove niso prekoračili sredstev sofinanciranja s strani MDDSZ oz. evropskih skladov, ki so nam bila dodeljena v višini 623.932 EUR.

OBVESTILO

Storitve pedikure
Obveščamo vas, da bo od
1. 1. 2023 pedikuro v Domu Tisje (Šmartno in Litija) izvajala kozmetičarka ga. Karmen Ambrož.
Pedikura bo potekala kot do sedaj, po predhodnem naročilu.
Pedikura bo namenjena samo stanovalcem doma.

V obdobju povečanega števila okužb v lokalnem okolju vas prosimo k doslednemu upoštevanju varnostnih ukrepov pri prečevanju okužb s koronavirusom. Obiskovalce prosimo za redno razkuževanje rok in uporabo zaščitne maske. Na obisk k svojcu pridite le, če ste zdravi in niste bili v stiku z osebo, ki ima znake okužbe.
Zahvaljujemo se za vaše razumevanje in upoštevanje ukrepov.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.