na obisku pri predsedniku g. Pahorju

                          

Veselo srce pospešuje zdravljenje


Mesec december je za nami. Čas je bil napolnjen z veselim pričakovanjem in s številnimi željami, kot vsa leta poprej. Praznovanja pa so bila prilagojena duhu časa v katerem smo, a zato napolnjena z večjim upanjem na svetlejše dni.

Tudi tokrat nas novo leto pozdravlja z večjo previdnostjo in opozarja na sočutno ravnanje do sločloveka. Pa vendar nas polni z vzpodbudnim razmišljanjem o novih začetkih.

Naj poudarimo še nekaj gesel, ki kreirajo ime Doma Tisje in ki so bila decembra v ospredju: medgeneracijsko sodelovanje, empatija in solidarnost.

Naša pozitivna zavest in notranji mir nam pomagata mirno in preudarno stopati po poti, ki pelje v radost in moč notranjega védenja in nam ponuja zadovoljstvo, možnost sodelovanja ter prenašanja svojega znanja na mlajši rod.


                           


V decembru so nas obiskali Miklavž in Božičkove pomočnice, ki so skupaj popestrili praznična dneva. S svojim prihodom so poskrbeli za ohranjanje tradicije in otroško igrivost.

Otroci vrtca Ciciban so v sodelovanju s starši in vzgojiteljicami pripravili velik paket novoletnih okraskov, s katerimi smo okrasili domsko jedilnico. Številne dobrote pa smo razdelili med stanovalce in zaposlene. Hvala vam iz srca za tako prijetno presenečenje.

Sodelovali smo tudi v projektu Pismo za lepši dan, v okviru katerega smo prejeli veliko pisem in jih prav tako razdelil med stanovalce. Poleg tega, da so stanovalcem pisma polepšala dan, so nekatere spodbudila, da so napisali tudi svoja.

Na ta način smo skupaj s prostovoljci in organizatorji projekta pri stanovalcih spodbudili kulturo branja, pisanja ter pripomogli h krepitvi njihovih ročnih spretnosti in vzdrževanju ter izboljšanju grafo in fine motorike, saj so svoje roke urili z odpiranjem in pisanjem pisem.
Decembrsko voščilo nam je pripravil tudi otroški pevski zbor OŠ Šmartno pod vodstvom sestre Vlaste in njenih sodelavk, s čudovitim zborovskim petjem. Glasbena spremljava in prisrčni otroški glasovi so stanovalce in zaposlene izjemno razveselili.

V tednu pred božičem smo se razveselili tudi luči miru, ki so nam jo prinesli litijski skavti. Zahvaljujemo se jim za obisk in predano sporočilo.
Gospa Aleksandra Mavretič je stanovalcem na bralni uri predstavila plemenito literarno in zgodovinsko delo domače pisateljice, gospe Ide Dolšek – Mostovi časa.

Pisma za lepši dan iz akcije Slovenske Karitas so na zadnji dan v letu razveselila srca stanovalcev Doma Tisje Šmartno pri Litiji in Enote Litija. Hvala vsem, ki ste pričarali nasmeh na naše obraze, bilo vas je preko 200.

Veseli nas, da smo bili del projekta Starost - darilo mladim, pod okriljem Društva za podporo civilne družbe – podružnica Litija, ki so okrasili smrečico v zimskem vrtu z ročno izdelanimi okraski, opremljenimi s kaligrafsko oblikovanimi črkami in spodbudnimi mislimi. Hvala Gospe Mileni Dimec, predsednici društva Univerze za tretje življenjsko obdobje, ki se z različnimi projekti udejanja v Domu Tisje in tako plemeniti življenje stanovalcev.


Veseli december je vedno pospremljen s peko sladkih dobrot. Vonj po sveže pečenih piškotih in drugh sladicah je neprekosljiva pot do lepih spominov in dobrega razpoloženja. Naše vrle gospodinje in varuhinje so prave mojstrice, tako da sladkih pregreh ni manjkalo.

                                                   

Obvezna sestavina praznovanja je tudi božična pesem. Stanovalci so se zbirali ob okrašenih smrekah in z glasbeno spremljavo Simone Pelko na stežaj odprli vrata prazničnemu vzdušju. Pri tem so nam pomagale tudi pevke vokalne skupine Plavice iz Trbovelj in oktet Valvasor.
                            

                        

Ponosni smo, da se tudi v naši občini pišejo številne zgodbe povezovanja, s ciljem razveseliti stanovalce in jim polepšati zimski čas.

V enoti v Litiji smo za članice U3 pripravili glasbeni dogodek. Stanovalcem so podarile odeje, rokavice in druge pletene izdelke, ki so jih izdelale njihove spretne roke, toplo srce in barvita domišljija.

           


Staretov trg je krasila smrečica Doma Tisje. Stanovalci in zaposleni so izdelali okraske z lepimi željami in božičnimi palčki, s katerimi smo želeli širiti dobre želje med vse občane in občanke naših občin.

Vsem prostovoljcem, društvom in organizacijam v lokalnem okolju se iz srca zahvaljujemo, da so se spomnili na nas in nam pričarali nasmehe na obraze, toplino v srcih in na ta način poskrbeli za pravo decembrsko vzdušje. Veseli nas, da nismo sami!                               
Želimo vam, da bi bilo leto 2022 zdravo, prežeto s toplino, medsebojnim spoštovanjem

in sočutjem za dobro vseh ljudi.Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.