na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Vstopili smo v december medgeneracijsko povezani od najmlajših do najstarejših, vsi z ljubeznijo v srcih, v pričakovanju in darovanju drobnih pozornosti, ki nas osrečujejo in nas plemenitijo.

Decembrske karitativnosti in kreativnosti smo razvijali s članicami Univerze za tretje življenjsko obdobje. S stanovalci smo izdelovali tople kape, s katerimi smo obogatili dekoracijo Demenci prijazno točko. V nas pa prebudili čustvo po toplini.

                     

                  

Svoje sokrajane so obiskali člani RK Dole, RK Primskovo, Društva upokojencev Šmartno, Litija in KUD Jevnica.

Preventivna delavnica- VIDNI IN VARNI NA CESTI v organizaciji SLOVENSKE KARITAS in JAVNE AGENCIJE ZA VARNOST V PROMETU


V skrbi zase ter za varnost v prometu, smo v domu izvedli preventivno delavnico Slovenska karitas, v sodelovanju z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa Vidni in varni na cesti. Delavnico je vodila sodelavka, prostovoljka Župnijske Karitas Kresnice, gospa Darija Smrkolj in predstavnica Policijske postaje Litija, gospa Laura Šenica. Na delavnici smo obnovili znanje o gibanju na cesti. Pozornost smo namenili vidnosti v prometu. Udeleženci so bili zadovoljni z delavnico, saj so na koncu predavanja prejeli tudi praktično darilo, kresničko in odsevnik za boljšo vidnost na cesti.

Utrinki veselega decembra
Mesec december je prinesel veliko lepih in prazničnih dogodkov. Veselje v dom so prinesli številni prostovoljci, ki so za stanovalce pripravili raznovrstne dogodke in aktivnosti. Tako so Člani DU Litija organizirali družabno kreativno delavnico skupaj s stanovalci. MPZ Litija pod vodstvom Marjane Kolar je čudovito prepeval, na bralni uri z gospo Darinko Kobal so odkrivali življenjske modrosti, Folklorna skupina Javorje je prikazala ljudske plese. Spoznavali smo razsežnosti facebooka, zaposleni smo organizirali novoletno zabavo za stanovalce z zunanjimi gosti, s člani Večgeneracijskega centra Zasavje so izdelovali in ustvarjali novoletne voščilnice, pevci iz Gimnazije Litija so s pesmijo pričarali božično-novoletni čas, člani KUD Jevnica so razveselili stanovalce z pestrim glasbenim programom,… Bilo je lepo in praznično.


                      


Člani Folklorne skupine Večerna Zarja iz Velikega Gabra so poleg plesa odigrali imeniten skeč Miklavževanja. Ubrani glasovi mladih deklet ženske vokalne skupine Lipa iz Litije, so nam pobožali dušo in v nas vzbudili veselje in srečo.

                  

Hvaležni za vso skrb in doživeta izkustva v letu ki mineva, smo srečni in sproščeni pustili preteklost za seboj. Pogumno smo stopili, s polnim srcem ljubezni novim doživetjem naproti.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.