na obisku pri predsedniku g. Pahorju


POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECUV Domu Tisje smo z novoletnimi srečanji, kreativnimi delavnicami, druženjem s predstavniki lokalnih ustanov, društvi in prostovoljci prispeli do novega leta 2019. Najbolj vesel mesec lanskega leta smo preživeli ob številnih prazničnih druženjih, kjer ni primanjkovalo sladkih dobrot, zapete pesmi in prijateljskega stiska rok.

Praznični duh smo vnesli tudi v kotičke doma. Okraševanje enot je opravilo, ki poteka ob veselem druženju in predstavlja poseben uvod v praznični december. K okraševanju povabimo svojce stanovalcev, pridružijo nam se tudi prostovoljci OŠ Šmartno pri Litiji, s pomočjo katerih smo okrasili prostore glavne jedilnice.

  

Smrečica in okraski so olepšali prostore našega doma, obiskovalci pa so z druženjem s stanovalci vnesli toplino prazničnega časa. Člani RK Dole so obiskali svoje člane in jim na enoti Lokvanj tudi zapeli. S pesmijo so svoj obisk pospremili tudi člani RK Polšnik, župnijska Karitas Štanga z birmansko skupino župnije Štanga, prostovoljci Gimnazije Litija, člani KUD Jevnica in številni drugi obiskovalci, ki so nam polepšali veseli december.


                    


Tradicionalna novoletna zabava ponudi stanovalcem razgiban program, s slavnostno večerjo. Tudi letos je bilo tako. Za glasbeno spremljavo zabave v Črnem potoku je poskrbel Ansambel Zavrsikaj, hišni bend in člani Glasbene šole Bučar. V enoti Litija pa so za glasbo poskrbeli člani ansambla Litijski odmev. K plesu pa so nas v obeh enotah povabile country plesalke Društva univerze za tretje življenjsko obdobje U3.


              V domu se odvijajo aktivnosti v sklopu projekta Rastoča knjiga Dom Tisje, s katerim želimo ohranjati in krepiti zavedanje o sposobnosti, znanju in kulturi našega naroda. Tako smo z veseljem preživeli prijetno urico v družbi stanovalke in avtorice, gospe Frančiške Povše, ki nam je predstavila knjigo z naslovom ''Pri farni cerkvici''. V mesecu januarju pa nam bo predstavila navdih za svojo pesniško zbirko Šritje letni časi.

Repertorarju Pihalnega orkestra Litija so prisluhnili stanovalci Doma Tisje v Črnem potoku in stanovalci enote Litija. Otroke zaposlenih pa smo razveselili z igrico Plašček za Barbaro, ki so jo za njih odigrali zaposleni. Po predstavi jih je z drobno pozornostjo obdaril Božiček.

             
Ozaveščanju javnosti o bolezni demenca namenjamo posebno pozornost v domu, saj opažamo, da pojavnost bolezni strmo narašča. V enoti Litija smo z namenom ohranjanja mislenih funkcij pripravili Alzheimer cafe, na katerem je delovna terapevtka, ga. Klavdija Zupančič z udeleženci izvedla različne miselne igre, ki so primerne za vse generacije.Fizioterapevtski kotiček na enoti Lokvanj


Na enoti lokvanj smo v decembru odprli kotiček s fizioterapevtskimi pripomočki. To so kolesa za razgibavanje rok in nog, švedsko lestev pri kateri lahko vstajajo in delajo vaje za krepitev nog, s pomočjo škripca pa lahko razgibavajo ramenski obroč. V dopoldanskem času je organizirana tudi skupinska vadba, pri kateri stanovalci razgibajo svoje telo z njim primernimi vajami, vključene pa so tudi vaje za ravnotežje in krepitev mišic. Tako smo približali stanovalcu tudi aktivnosti fizioterapije v okolju kjer živi in jih lahko uporabljajo tudi v popoldanskem času tudi ob spremstvu svojcev.

                   V novem letu 2019, želimo stanovalcem, uporabnikom na domu, zaposlenim Doma Tisje in vsem, ki bogatite naš vsakdan, veliko prodornih misli, vzpodbudnih besed in pogumnih dejanj, za ustvarjanje medosebnega sožitja.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.