na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Pomembni dogodki v mesecu decembru


 December. Mesec, ko se narava umiri, zaradi mraza si poiščemo toplo zavetje domov, dnevi so vse krajši, v nas pa tlijo različna pričakovanja: po lepoti, veselju, sreči, miru, ljubezni, ki naj bi jih prinesli prazniki in novo leto. Žal nam sodobni čas in hiter tempo življenja pogosto ne pusti v tem umirjenem razpoloženju in pričakovanju, ki ga ima sicer vsa narava. Ljudje smo si razsvetlili krajše dneve in daljše noči s številnimi lučkami, praznovanji, druženjem.
Okraševanje enot smo tudi mi izvedli nekoliko prej, saj smo se pripravljali na praznovanje ob 70. obletnici doma. Morda v dimenziji časa 70 let ne pomeni veliko, v dimenziji človeškega življenja pa pomeni že dolgo prehojeno pot, ko smo uspešno izvajali dejavnost skrbi za starejše na območju Upravne enote Litija, vse od leta 1946.

                             
                                

                        Slika: Proslava ob 70. obletnici delovanja Doma Tisje
                                 
Sredi decembra smo pripravili slavnostno prireditev in ogled prenovljenih prostorov doma za vabljene goste, še v istem dnevu smo pripravili enako slovesnost tudi za stanovalce in svojce. Ob tej obletnici smo izdali dve knjižici in sicer: Kje so tiste stezice – zgodbe in pobarvanke iz doma Tisje in Kronika – 70 let delovanja doma Tisje. Slovesnost ob 70. obletnici doma smo pripravili tudi za vse zaposlene delavce in upokojene delavce doma, ki so s svojim delom omogočili razvoj doma kakršen je danes.
V obeh enotah smo skupaj s stanovalci pripravili tudi novoletno praznovanje.

 Novice

1) Obveščamo vas, da se v zadnjih dneh pojavljajo različna virusna obolenja, ki prizadenejo dihalne poti in prebavila. Običajno so to virusne okužbe, ki se prenašajo kapljično (s kihanjem, kašljanjem) ali pa preko rok.
Prosimo vas, da v kolikor prebolevate akutno virusno obolenje (prehlad, gripa, prebavne motnje), ne prihajate v dom oziroma, da upoštevate navodila zaposlenih. Želimo si, da bi s preventivnimi ukrepi zmanjšali možnost širjenja različnih povzročiteljev bolezni v domu.

2) Opažamo, da imajo nekateri stanovalci pri sebi večje vsote denarja. Že ob sprejemu smo vam povedali, da za denarna sredstva in različne dragocenosti dom ne odgovarja. Predlagamo vam, da se s svojci pogovorite in skupaj najdete kakšno drugo možnost hrambe teh sredstev ali pa nakup bonov v kavarni. O tem se lahko pogovorite tudi s socialno delavko doma.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.