na obisku pri predsedniku g. Pahorju

1) DOM TISJE - PODELITEV CERTIFIKATA KAKOVOSTI E-QALIN IN OGLED PRENOVLJENIH PROSTOROV

V Domu Tisje je 11. decembra 2014 potekala slovesnost ob pridobitvi mednarodnega certifikata E-Qalin in pridobitvi prenovljenih prostorov v objektu C- Lipa in prizidka. Prenovo tega objekta smo pričeli leta 2013 in zaključili poleti 2014. Pridobili smo 12 sob za 17 stanovalcev. Bivalne enote so lahko organizirane kot manjše gospodinjske skupine, ki stanovalcem zagotavljajo normalizacijo – omogočajo življenje kot so ga živeli doma. Enote so razporejene v treh etažah. Za stanovalce s težavami zaradi demence smo uredili v pritličju urejen izhod z vrtom. Z dograditvijo prizidka smo pridobili v vsakem nadstropju prepotrebne večnamenske prostore, kjer se lahko stanovalci družijo, če želijo ali umaknejo v bolj intimne kotičke. Strošek celotne investicije, ki zajema gradbeno obrtniška dela in opremo, je znašal 1.200.000,00 EUR. V slavnostnem nagovoru se je direktorica Vida Lukač zahvalila vsem stanovalkam in stanovalcem, ki so se morali v času prenove prilagoditi razmeram. Prav tako se je zahvalila projektantom, izvajalcem in vsem nadzornikom – s katerimi smo se redno srečevali na koordinacijskih sestankih. Zahvalila se je tudi vsem zaposlenim v domu, ki so zmogli urediti vse selitve in prilagoditve v času gradnje in poudarila, da to lahko ustvarijo le motivirani, ustvarjalni, odlični zaposleni.
Kljub vsem prilagajanjem zaradi graditve smo hkrati uspešno izvajali tudi projekt pridobivanja mednarodnega certifikata kakovosti E-Qalin za področje socialnega varstva ter začeli z uvajanjem novega vsebinsko - organizacijskega modela gospodinjskih skupin. Dom je uspešno izvedel triletno ocenjevalno obdobje, v katerega so bile vključene vse ključne osebe: stanovalci, svojci, zaposleni. Strokovno presojo je opravilo pooblaščeno podjetje BureauVeritas, ki je izvedlo certifikacijski postopek in domu podelilo mednarodni certifikat kakovosti E-QALIN kot 5. slovenskemu domu.
V domu še nismo prispeli do cilja, imamo še veliko načrtov, da bomo lahko zagotovili primerne bivalne pogoje vsem stanovalcem. Nadaljevali bomo z ocenjevanjem kakovosti, saj že poteka novo triletno ocenjevalno obdobje. Na strokovnem področju pa uvajamo nov koncept dela po modelu kongruentne oz. skladne odnosne nege , ki omogoča blagodejen odnos ter povečuje občutke sreče, zadovoljstva, zaupanja in motiviranosti vsem vključenim. Nejc Zaplotnik je v svoji knjigi Pot zapisal:«Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.« To je vodilo doma Tisje sedaj in bo tudi v prihodnosti.
V kulturnem programu so sodelovali učenci Glasbene šole Litija-Šmartno pri Litiji, otroška folklorna skupina Javorje in stanovalci Doma Tisje. Po zaključeni prireditvi so si udeleženci ogledali prenovljene prostore in življenje v gospodinjskih skupin.

2) NOVOLETNO DOGAJANJE

Stanovalcem smo pripravili tudi letos novoletno praznovanje. Osrednja prireditev je bila 19. 12. 2014 ob 17.uri. V kulturnem programu so sodelovali pevci Mlade Lipe, praznovanje pa smo popestrili tudi s poskočnimi zvoki, ki jih je s svoje harmonike izvabljal prostovoljec, gospod Roman Jakoš. Stanovalci in delavci smo skupaj zaplesali v ritmu valčkov in polke. Novoletni čar nam je pričaral pisan ognjemet in okusno pripravljene jedi naših kuharic. Ob tem smo si vsi zaželeli vse dobro v novem letu, predvsem pa čimveč zdravja, miru in ljubezni.

3) DVIGALO V GRADU

Dvigalo v graščini je dokončano, vendar še ni v uporabi, ker čakamo na uporabno dovoljenje.

4) JAVNA DELA

Tudi letos smo se uspešno prijavili na razpis za javna dela. V letošnjem letu bo v našem kolektivu delalo 7 javnih delavcev na področju družabništva in varstva za starejše.

5) GRADBENA DELA

Obvestili smo vas že, da bomo spomladi pričeli z gradbenimi deli v mansardi osrednjega objekta – menjava ostrešja in kritine, prenova oz. rekonstrukcija celotne mansarde. Zaradi predvidenih del smo že začeli s premeščanjem stanovalcev, ki živijo tam, v druge prostore, seveda po dogovoru s stanovalci in svojci. O tem vas bomo tudi sproti obveščali. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja, vas prosimo, da pokličete socialno delavko, gospod Vlasto Šedivy.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.