na obisku pri predsedniku g. Pahorju

»Kadar razni virusi grozijo,

da v roke nas dobijo,

mi vseeno ne zbežimo,

saj kot družina skupaj živimo,

se radi imamo,

pomagamo si

in z drobnimi radostmi

obarvamo zimske dni!«

Simona Pelko


Mesec januar poznamo tudi pod drugim imenom, in sicer prosinec. Ali ste vedeli, da je mesec januar dobil ime po rimskem bogu Janusu? Poznan je kot bog vrat in prehodov, kasneje tudi začetka in konca. Omenjeni rimski bog je upodobljen z dvema glavama – z eno se ozira nazaj po starem letu, z drugo pa gleda v prihodnost, v novega. Januar velja tudi kot zelo miren mesec, še posebej po razburljivem in dogajanja polnem decembru.

Mesec januar se prične z novim letom, kar za marsikoga pomeni nov začetek. Simbolično si ljudje pripravimo novoletne zaobljube s katerimi želimo v novem letu izboljšati nekatere stvari v svojem življenju. Ste si tudi vi zadali kakšne nove cilje v novem letu? Ker nam novo leto predstavlja nove izzive, je januar pravi mesec za nove začetke.

Ker smo še vedno v rokah epidemije, se držimo vseh navodil in temu primerno prilagajamo domske in kulturne aktivnosti. V prvi vrsti se veliko posvečamo skrbi za svoje telo in dušo. Za dobro počutje poskrbimo s telovadbo, da pa je ta še bolj obogatena, poskrbi naša učiteljica joge, Alenka. Ob lepem vremenu se sprehodimo po našem parku in se naužijemo sončnih žarkov. Za dobro voljo in aktivne misli pa poskrbimo na skupini, kjer urimo spomin: »A,B,C, 1,2,3, se razmišljat nam mudi-čeprav se vam zdi lahek trik, za nas to pravi je podvig! S pesmijo se nagradimo in vse dobro vam želimo!« Res nam je najlepše, ko sproščeno zapojemo in se ob tem poveselimo ter sprostimo.

»A,B,C, 1,2,3, se razmišljat nam mudi-čeprav se vam zdi lahek trik,

za nas to pravi je podvig!

S pesmijo se nagradimo

in vse dobro vam želimo!«


Počastili smo tudi praznik Svetih treh kraljev, ko smo še zadnjič prepevali božične pesmi ob jaslicah.
Sedaj pa počasi pospravljamo božična drevesca in pisane lučke, se pripravljamo in komaj čakamo na toplo pomlad.

Tudi v matičnem domu so aktivnosti v januarju zaradi razmer potekale prilagojeno in na moderen način, preko spleta. Tako smo se v začetku meseca povezali z društvom Rdeči noski. Zabavala sta nas klovna Aleksander in Marjetka.

V januarju je potekal tudi projekt E-družabništvo, ki ga je organiziralo društvo Stičišče središče. Projekt je potekal vsako sredo, od 12. 1. naprej, sami pa smo se pridružili teden kasneje, torej 19. 1. 2022. Vsakič na drugi enoti smo se zbrali ob 9. uri in pričeli s telovadbo, ki jo je izvedlo Društvo Šola zdravja, nato pa vsak teden nadaljevali z različnimi programi. Sprehodili smo se skozi Ljubljansko tržnico z Društvom regionalnih turističnih vodnikov ARGOS (kar s terena) in obujali spomine na znamenitosti starega mestnega jedra. Obnovili smo znanje zeliščarstva z Društvom za zdravilne rastline ognjič Logatec. Na zadnjem srečanju nam je spomin na planinarjenje obudila Marjeta Čič s Planinske zveze Slovenije.

Ustaljene aktivnosti še naprej potekajo po enotah. Tako smo vsak dan pridno telovadili in se pripravljali na toplejše mesece. Še naprej poteka skupina za krepitev kognitivnih funkcij, ki še vedno goji projekt Rastoča knjiga, enkrat na teden pa radi tudi kaj napišemo in s tem poskrbimo, da so naše roke kar se da urne.

Inovatorji in naj delavci 2021


Komisija za inovacije v Domu Tisje je na osnovi prijav inovativnih rešitev za leto 2021 podelila priznanja in nagrade naslednjim inovatorjem: vodji tima gospe Frančiški Pinoza, za vzpostavitev elektronskega sistema beleženja storitev oskrbe, vzdrževalcema, gospodu Bogdanu Čopu in gospodu Alešu Potisku, za postavitev Medovitega parka z znamenjem Srca Jezusovega v spomin na vse žrtve epidemije s covid 19 in socialni animatorki, gospe Simoni Pelko za izdelavo referenčnih tabel, v sklopu kongruentne odnosne nege.

V okviru izbora dobrih delavcev za leto 2021 smo pohvalili naslednje zaposlene: gospoda Jožeta Ambroža (varuha na varovani enoti Zarja v matičnem domu), gospo Klavdijo Zupančič (delovno terapevtko v enoti Litija) in gospo Vlasto Šedivy (socialno delavko v matičnem domu).

Pohvaljeni zaposleni, ki po številu pohval izstopajo v anketah pa so: gospa Simona Pelko (socialna animatorka v enoti Litija), gospa Klavdija Zupančič (delovna terapevtka v enoti Litija), gospa Nataša Tratar in gospa Irena Marn (medicinski sestri v enoti Litija).

Vsem pohvaljenim zaposlenim za njihove dosežke iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za njihov trud pri zagotavljanju kakovosti dela v Domu Tisje.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.