na obisku pri predsedniku g. Pahorju

POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECUPrvo poglavje v knjigi novega leta je izpisano. V mescu januarju smo naredili uvod v številne nove zgodbe, ki bodo na poseben način obogatile življenje stanovalcev in zaposlenih v tem letu.

V enoti Litija nas je obiskala psička Lili, v družbi vodnice gospe Ljube Marije Trontelj. V okviru društva Tačke pomagačke bosta izvajali terapijo z živalmi. Pozitivne učinke terapije smo opazili že v matičnem domu, kjer terapijo z živalmi izvajamo v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Zasavje in Kinološkim društvom Zagorje. Stanovalcem terapija lajša socialno interakcijo, izboljšuje motorične in procesne spretnosti, predvsem pa jih pomirja. Prvi obisk je bil zelo uspešen.

Stanovalke Doma Tisje so se postavile v vlogo inštruktoric pletenja. S članicami Kliše kluba smo izvedli ''Štrikalnico'', kjer smo ugotovili, da je pletenje še vedno in. Veseli nas, da so mladi željni učenja in da so jim stanovalke lahko predale nekaj uporabnih nasvetov. Upamo, da bomo kmalu zopet skupaj prenašali petlje na levo in desno.

      
             


Prisluhnili smo zapeti pesmi najljubših pevskih sestavov, s katerimi z veseljem ponesemo glasbo med naše stanovalce. Tokrat smo gostili učiteljski pevski zbor Litus, Zagriške fante, PZ Pragersko ter Mešani pevski zbor dr. Bogdan Derč.
MARIJI SMOLEJ


Ko se sprehodite po našem domu, bodo vašo pot obarvala številna umetniška dela. Večino njih je podpisala gospa Marija Smolej. Več kot 40 let je stanovalcem in zaposlenim podarjala svoj čas ter svoj navdih, naslikan v številnih umetniških delih in zapisan v pesmi in prozi glasil Kje so tiste stezice.
Njeno dolgoletno prostovoljsko delo smo obeležili s prijavo na natečaj Prostovoljec leta 2012; prejela je priznanje s strani predsednika Boruta Pahorja.
Vsi stanovalci in zaposleni se zahvaljujemo za njen neprecenljiv doprinos k delu in življenju v domu in ji sporočamo, da njeno kreativno delo predstavlja neprecenljivo vrednost za naš dom, hkrati pa opomin na lepoto življenja, prikazano skozi umetnost.

Petje in ples je spremljalo praznovanje rojstnih dni stanovalcev, ki slavijo v mesecu januarju. Praznovanje sooblikujejo prostovoljci OŠ Šmartno, za glasbeno spremljavo pa poskrbijo učenci Glasbene šole Bučar, skupaj s prostovoljcem Vilijem Lušino.
Stanovalci so dali domišljiji prosto pot na delavnici tkanja in izdelave rož iz krep papirja, spretnost pisanja pa smo povadili v družbi prostovoljcev OŠ Šmartno, s katerimi smo obeležili teden pisanja z roko ter zapisali nov list v projektu Rastoče knjige Doma Tisje.

             


               
V Kavarni Tisa je z božičnim programom nastopal PZ dr. Bogdan Derč, ki deluje pod okriljem UKC Ljubljana in združuje zdravstvene delavce. S svojim nastopom so obiskali in razveselili svojo nekdanjo sodelavko – zdaj našo stanovalko gospo Elizabeto Savšek.

Vsi, ki spremljate facebook stran Doma Tisje, ste prav gotovo opazili nasvete naše Zdravstvene službe o krepitvi zdravja v zimskem času. Še vedno velja, da je preventiva boljša od kurative, zato vas vabimo, da spremljate nasvete o preprečevanju okužb in nalezljivih boleznih ter sledite našim priporočilom. Želimo, da skupaj z nami brezskrbno uživate v čarih zimskega časa.


                              

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.