na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Pomembni dogodki v mesecu


V preteklem mesecu januarju smo planirali številne aktivnosti, tudi različne prireditve, ki se jih običajno udeleži večje število stanovalcev. Vseh planov nismo izvedli, saj se je že v zadnjih dneh starega leta pojavilo večje število obolelih v obeh enotah, v Litiji obolenja prebavnega trakta, v matičnem domu v Črnem Potoku pa različna dihalna obolenja. Tudi ves januar smo beležili večje število obolelih, tudi gripe.
Tako kot ugotavljajo strokovnjaki na državnem nivoju, tako ugotavljamo tudi v domu, da se zmanjšuje število cepljenih stanovalcev proti gripi. Prav stanovalci pa sodijo v rizično skupino, saj pogosto obolevajo za drugimi kroničnimi obolenji (srca in ožilja, dihal, sečil itd..). Gripa in tudi druge virusne infekcije dihal znižajo odpornost organizma, zato se lahko pojavijo druge bakterijske infekcije, ki še poslabšajo zdravstveno stanje in lahko celo ogrožajo življenje.
V prejšnjih novicah smo vas že obvestili, da ob morebitnih znakih kakršnihkoli okužb ne prihajate v dom. Sredi januarja je naraščalo število obolelih tudi v lokalnem okolju, zato smo obiske omejili na eno zdravo osebo na stanovalca. Žal ugotavljamo, da nekateri obiskovalci navodil ne upoštevajo. Prosimo vas, da ne prihajate v dom, če ste bili v stiku z obolelimi, ki imajo gripo ali njej podobna dihalna obolenja oziroma, da upoštevate navodila zaposlenih. V recepciji in ob vhodih na enote so nameščena sredstva za razkuževanje rok, pred obiskom pri vašem svojcu si razkužite roke. Želimo si, da bi s preventivnimi ukrepi zmanjšali možnost širjenja različnih povzročiteljev bolezni v domu.
Ob nadaljevanju oziroma ob eventualno še hujši epidemiji, bomo morali stanovalce zaščititi tudi tako, da bomo dom za obiskovalce zaprli, v tem primeru vas bomo še obvestili.

V začetku februarja smo imeli konstitutivno sejo novega Sveta zavoda. Že na prvi seji je Svet sprejel soglasno sklep, da lahko najamemo v Medgeneracijskem središču Šmelc dodatno še 131 m2 prostora, ki jih bomo namenili za prostore delovne terapije in skladišče ter delovnemu prostoru za vzdrževalca.

 Novice


V zadnjem času opažamo, da mnogi izmed vas prinašate oblačila za svoje svojce/stanovalce in jih ne izročite osebju, da bi poskrbelo za ustrezno označitev, ampak jih v položite v omaro. Stanovalci jih oblečejo in neoznačene odvržejo v koše za umazano perilo, od tam pa gre v centralno pralnico. Prepogosto prihaja zato do situacij, ko se oblačila po pranju izgubijo oziroma ne vemo komu pripadajo. Oprano perilo vrnemo na enoto od koder je prišlo, kjer ga zaposlene pokažejo stanovalcem in jih tudi povprašajo katero oblačilo pripada posameznemu stanovalcu. Žal, večina stanovalcev običajno svojih novih oblačil in perila ne prepozna kot njihove ali pa so posamezna oblačila in perilo enaka. V izogib nezadovoljstvu s strani tako stanovalcev kot svojcev, da se oblačila izgubljajo, vas prosimo, da vsak na novo dostavljen kos perila oddate osebju na enoti. Za neoznačeno perilo dom ne odgovarja.

 V tem mesecu pripravljamo poslovna in finančna poročila o delu doma v preteklem letu, pripravljamo pa tudi poslovni in finančni plan za leto 2017 in 2018. Tudi stanovalci so vključeni pri obeh aktivnostih preko Sveta stanovalcev, ki bo potekal v obeh enotah sredi februarja.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.