na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Praznikom naproti


Pa je tu. Listopad, predzadnji mesec na koledarju. Nekateri ta mesec uvrščajo med najbolj umirjen mesec, ki tudi velja za mesec zatišja pred »decembrsko praznično mrzlico«. Vsekakor pa drži, da je november mesec, ko narava še z zadnjimi listi pokrije tla, leže k počitku in se pripravi na zimo, ki prihaja.

V našem domu je bil mesec november vse kaj drugega kot miren in spokojen. Obarvan je bil z različnimi dogodki, ki so bili namenjeni stanovalcem.

V matičnem domu smo v mesecu novembru imeli kar nekaj prijetnih dogodkov. V začetek meseca so nas popeljali »Rdeči noski«, ki so stanovalcem in zaposlenim s svojimi nagajivimi in prisrčnimi anekdotami pričarali nasmeh na obraz.

Z veseljem in petjem smo nadaljevali tudi v naslednjem tednu. Obiskal nas je mešani pevski zbor iz Moravč. Uživali smo v njihovem petju in se zabavali ob zvokih harmonike in kitare. Kislo vreme nas ni prav nič zmotilo.

Imeli pa smo tudi nekaj zelo prijetnih, poučnih in družabnih aktivnosti. Gospod Darko Rovšek nam je z velikim veseljem in navdušenjem predstavil njegovo popotovanje po Norveški. Ob njegovem pripovedovanju smo se tudi mi v mislih sprehajali po prelepi pokrajini in si potiho želeli, da bi tudi mi nekoč obiskali te lepote.

Z obiskom nas je razveselila tudi ga. Aleksandra Mavretič iz Knjižnice Litija, ki je v zimskem vrtu pričarala čudovit dan ob branju knjig.

Mesec november pa smo v matičnem domu zaključili z mislimi na »veseli december«. V tem sloganu so nas obiskali učenci prostovoljci iz Osnovne šole Šmartno, s katerimi smo izdelovali božično-novoletne izdelke in z njimi krasili naše prostore. Kreativno žilico smo krepili tudi na skupinah za samopomoč z izdelovanjem barvitih voščilnic in okraskov za kotičke enot.

V Domu Tisje Litija smo november otvorili s plesno skupino Dravlje, ki so dopoldan popestrili s prikazom različnih plesov. Pravijo, da ko plešeš predano, večna mladost ni več nedosegljiva. To so v praksi pokazali gospe in gospodje, ki se na plesišču prelevijo v poskočna dekleta in fante. Zaplesali so nam standardne in latinskoameriške plese, ter na koncu zaplesali tudi s stanovalci v domačih vižah.


November se je nadaljeval z obiskom Upokojenskega pevskega zbora občine Moravče, ŽPZ Laz in PZ Ladka Korošca iz Zagorja. Lepa pesem daje občutek sreče, ki na edinstven način poboža dušo poslušalcev. Prisluhnili smo različnim žanrom, v katerih smo neizmerno uživali, pa tudi zraven zapeli.

Pri spominski sveti maši smo se spomnili vseh naših pokojnih stanovalk in stanovalcev, ki so v preteklem letu odšli v večnost. Iz srca hvaležni za njihova življenja in vse naše skupaj preživete trenutke, smo Boga prosili naj jim nakloni mir ter počitek. Za vedno pa ostajajo z nami, v naših srcih in spominih, saj nas povezujejo nevidne vezi, ki jih tudi smrt ne pretrga.


Z veseljem smo se odzvali povabilu RUDNIKA SITARJEVEC, na poskusno degustacijo hrane iz Kuhle in pijače društva Štuc iz Šmartnega. V rudniškem rovu smo okušali različne dobrote, srkali okusna vina in uživali v zanimivem ambientu ter prisrčnem druženju.

a stanovalce, svojce in širšo javnost smo v enoti Litija pripravili srečanje Alzheimer cafe. Gre za druženje, namenjeno podpori svojcem oseb z demenco. Na tovrstnih dogodkih v sproščenem vzdušju pridobivajo informacije o bolezni demenca. Glavni namen pa je, da takšna srečanja prispevajo k destigmatizaciji bolezni in socialni vključenosti svojcev in oseb, obolelih za demenco. Direktorica doma Tisje, Irena Špela Cvetežar, je predstavila predavanje z naslovom Spregovorimo o demenci, v katerem je predstavila vrste demence ter komunikacijo z obolelimi osebami.

V hodniku nasproti ambulante pa si lahko ogledate barvito razstavo mandal, ki so jo pripravili naši stanovalci skupaj z ga. Vido Lukač.

V veselem decembru, ki je pred nami, pa si želimo predvsem zdravja.

POTEK II. FAZE PRENOVE ENOTE GRAJSKE GOSPE MATIČNEGA DOMA TISJE


V novembru je potekala podaljšana druga faza prenove enote Grajske gospe. Zaradi naknadno ugotovljene potrebe po vgradnji požarnih loput, namesto požarnih ventilov, in zaradi 3 tedenskega dobavnega roka le teh, smo izvajalcu gradbenih del podaljšali izvedbo investicije še enkrat za mesec dni in sicer do 30.12.2022. Konec novembra so bila vsa gradbena dela zaključena in opravljen je bil že kvalitetni prevzem. V decembru se bodo vgradile še požarne lopute, ki bodo vezane na požarno centralo in s tem bodo gradbena dela v celoti zaključena. V decembru bo izvedena montaža pohištva in upamo, da se stanovalci preselijo v obnovljene prostore do praznikov.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.