na obisku pri predsedniku g. Pahorju

NOVICE IZ DOMA TISJE - 75. let delovanja


Tokratne vrstice Novic iz Doma Tisje namenjamo posebnemu jubileju doma, kateri obeležuje že tri četrt stoletja delovanja.

Tako visok jubilej zahteva temu primerno pozornost. Najprej nas vodi v premislek o doseženih ciljih in o premaganih izzivih v preteklosti. Veseli nas, da lahko s ponosom pogledamo na prehojeno pot, saj kaže na razvoj in napredek.

Rezultati našega dela slonijo na strokovnem delu zaposlenih, kjer se v duhu vrednot doma vsakodnevno odločamo za izboljšave na vseh področjih delovanja.

Skupni imenovalec vseh zastavljenih ciljev je znan – povezovanje.

                           


Kvalitetno življenje stanovalcev v domu lahko dosežemo le, če v tem cilju tesno sodelujemo vsi, ne le stanovalci, svojci in zaposleni, pač pa tudi prostovoljci in drugi, ki prihajajo v dom in popestrijo dneve z glasbo, plesom, kreativnimi delavnicami.

Ne smemo pa pozabiti na osnovno pot zbliževanja ljudi – pogovor.

Uravnotežen pogum!


Tako je bila ocenjena naša odločitev o organizaciji dogodkov ob jubileju, ki so bila prilagojena trenutni situaciji. Praznovanja so potekala v mehurčkih, po posameznih enotah. Dramska skupina stanovalcev se je predstavila z igrano glasbeno predstavo Moj novi dom, ki je zaživela z delom prostovoljke, Sabine Palka in delovne terapevtke, Renate Ozimek.

Za glasbeni del prireditev se zahvaljujemo Zoranu Cilenšku. Njegovo glasbeno posredovanje je obogatilo praznovanje s petjem in plesom. Čuteči nastopi glasbenikov so praznovanje obogatili: mlada talenta Julija in Ben Maj, pevec Renato Leber - Štajerski Brendi, Rok Kemperle-Roky, Zoran Cilenšek, pevka Andreja Zaljetelj in dolgoletni prostovoljec, glasbenik Vilijem Lušina.

                              

S projektom Rastoča knjiga, ob 75. obletnici delovanja doma, smo ustvarili unikatno, inovativno glineno odprto knjigo.

                                                   

Rastoča knjiga je obrodila sad medgeneracijskega sodelovanja prostovoljcev, gospe Milene Dimec, kot predsednico Društva Univerze za tretje življenjsko obdobje, s katero uspešno raziskujemo meje kreativnosti že vrsto let in oživljamo pestro paleto naše kulturne dediščine.

                        


Pustolovščina Rastoče knjige


Rastoča knjiga Dom Tisje je za stanovalce prava pustolovščina. Misli in besede ustvarjajo naša prihodnja doživetja.

Vsebuje tri liste, s tremi tematskimi naslovi, krasi jo črnopotoški kamen, po katerem kraj Črni Potok nosi ime. Rastoča knjiga zajema elemente inovativnosti, širjenje besednega zaklada, bogatenje kognitivnih sposobnosti in medsebojne povezanosti.

V prihodnosti si želimo, da bi uspešno razvijali način dela gospodinjskih skupin in nadaljevali z uvajanjem novih znanj v procese dela. Zaposlenim želimo omogočiti izboljšanje delovnih pogojev in s tem omogočiti čim boljšo obravnavo stanovalcev. Upamo, da bodo sistemske spremembe naklonjene posebnostim najranljivejše skupine prebivalstva in da jim bo zagotovljena vsa podpora, ki jo potrebujejo.

Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelavkam in sodelavcem

za izkazano solidarnost v najtežjih časih in za požrtvovalno delo, ki ga opravljajo vsak dan.

Hvala tudi vsem, ki ste na svoj način prispevali k bogati zgodovini Doma Tisje. Zaupamo, da bodo prihodnja doživetja še naprej krepila vezi med nami in usmerjala naše moči v zagotavljanje najboljše kvalitete življenja stanovalcev.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

 
 
Obisk učencev Osnovne šole Šmartno
05.06.2023
V ponedeljek 5.6.2023 ob 13. uri obisk učencev Osnovne...
 
Medgeneracijsko druženje v sodelovanju z Zavodom Bogenšperk
03.06.2023
V soboto 3.6.2023 od 9. do 12. ure bo medgeneracijsko...

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.