na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Obvestilo


Kot smo vas obvestili, se v Domu Tisje aktivno borimo z okužbami s koronavirusom. Delo v domu je organizirano na podlagi epidemioloških usmeritev in razvrščanja stanovalcev v različne cone. Trenutno imamo v matičnem domu dve sivi coni in tri rdeče cone, kjer se nahajajo stanovalci s potrjeno okužbo s Covid-19. V enoti Litija pa so bele cone in dve sivi coni. Njihovo zdravstveno stanje stalno spremljajo naši zaposleni v zdravstveni negi in oskrbi. V zdravstveno obravnavo se intenzivno vključuje domski zdravnik in drugi zaposleni ZD Litija, resorna epidemiologinja in koordinatorica.
Zaposleni se trudijo po najboljših močeh, da je za stanovalce kar najbolje poskrbljeno. Na pomoč sta nam priskočili trije zdravstveni tehniki iz ZD Litija, preko nacionalnega prostovoljstva so se nam pri delu pridružili trije študentje. Pomagajo tudi posamezni prostovoljci, ki smo jih pridobili na podlagi prijave na spletnih straneh občine Šmartno in Litija. Pogoji dela so zaradi prisotnosti okužbe popolnoma drugačni, tudi nekoliko težji.

Ob spremembah zdravstvenega stanja vašega svojca vas bomo takoj poklicali. Zaradi zaščitne opreme in načina dela je komunikacija po telefonu nekoliko otežena. Zaradi nošenja skafandrov ne moremo nositi telefonov s seboj... Prosimo vas, da večkrat pokličete. Informacije o svojcu so vam na voljo tudi v ambulanti doma (01 8900 117 – Dom Tisje Črni Potok in 059 334 918 enota Litija) v času med 8. in 15. uro, ter v času dela ambulante.

V Domu Tisje enota Litija življenje v večini poteka po ustaljenih tirnicah, vendar se na določenih enotah ravno tako izvaja delo v sivi coni. V primeru suma na okužbo se delo gospodinjskih skupin prilagodi delu sive cone. Če želite stanovalcem dostaviti blago, se o tem dogovorite v recepciji doma.
Poleg ZD Litija se za pomoč zahvaljujemo tudi PGD Šmartno, PGD Litija, Občini Šmartno in Občini Litija. V času izrednih razmer je vsaka pomoč dobrodošla. Če se želite tudi vi vključiti kot prostovoljci in nam ponuditi roko, ste vabljeni, da nam pišete na tisje@ssz-slo.si, ali nas kontaktirate preko sporočil.

Poleg spremljanja zdravstvenega stanja in izvajanja preventivnih ukrepov se osredotočamo na počutje naših stanovalcev in ohranjanje socialnih stikov. Seveda je pomemben dejavnik pri tem tudi vzdrževanje stikov s svojci. Zato stanovalcem omogočamo opravljanje telefonskih pogovorov in video klicev. Klice izvaja delovna terapevtka, skupaj z družabniki in ostalimi zaposleni. Za telefonski klic s stanovalcem se naši zaposleni z vami predhodno dogovorijo. Na razpolago imamo telefonsko številko 065 555 058 za klice stanovalcev iz Doma Tisje Črni Potok in na številko 065 555 059 za klice iz enote Litija. Ob bližajočih praznikih vas vabimo, da svojca v domu razveselite s pismom, voščilnico, družinsko fotografijo.
Posebej se želimo zahvaliti vam, svojcem in vsem ostalim za podporo, solidarnost in razumevanje v teh težkih časih. Verjamemo, da se bomo le s skupnimi močmi uspešno soočali z vsemi razsežnostmi epidemije. Zato zaščitimo drug drugega z upoštevanjem navodil o uporabi zaščitnih sredstev in izvajanju varovalnih ukrepov. Ostanimo zdravi!

Drobni trenutki radosti v mesecu novembru


November smo začeli veselo in optimistično. V manjših skupinah smo se zbrali, da smo skupaj »martinovali«. Ob kozarčku sladkega vinca smo prisluhnili zgodbam o svetem Martinu, si podelili pregovore o vinu, prepevali smo pivske pesmi in se posladkali:

»NA ZDRAVJE ZA MARTINA,
na zdravje za družino,
na zdravje vsi prijatelji,
mlado vino zdaj krstimo.
Bodi dobro, bodi sladko,
naj življenje teče gladko.
Ne zrahljaj nam sivih celic,
če preveč bo dobrih meric.
Daj nam moč in energijo.
Petje, vrisk in dobra volja
Z NAMI NAJ ŽIVIJO.

Na varovanem oddelku se je odvijala prava bralna ura, kjer smo prisluhnili različnim zgodbam, ob katerih smo se lahko zelo sprostili, nekateri celo tako zelo, da so ves čas branja sladko dremali na zofi.

Ko so se začele pojavljati nevarnosti vnosov okužb in ko so stanovalci več časa preživljali v svojih sobah, pa smo izumili nov način zabave, ki smo ga poimenovali: »SOBNA GLASBENA ŽELJA!« Z zvočnikom smo se sprehajali iz sobe v sobo in stanovalcem predvajali željeno pesem ali glasbo. Glasba je tako odmevala po vseh sobah in hodnikih, glasba je zaigrala v naših srcih, glasba nas je držala pokonci, ko je bilo težko.
Iz sive cone pa smo »rešili« našo zajčico Mandi, ki je s svojim prihodom v 1. nadstropje osrečila premnoge stanovalce, ki jo hodijo božat, ji prinašajo priboljške in z njo tudi klepetajo.
Časi so res napeti, na trenutke celo malo stresni, ampak dokler bomo ohranjali veselje in optimizem naših src, dokler bomo drug drugemu v pomoč in oporo, bomo zmogli prestati tudi te »turbulentne« časeZunaj pred vhodom doma smo namestili lesen nabiralnik, kamor lahko stanovalkam, stanovalcem in zaposlenim Doma Tisje-enota Litija, napišete pismo, misel, vzpodbudne besede, risbo,…Karkoli lepega se vam porodi.
Pismo lahko napišete VSI (znanci, ljudje vesele volje, otroci, neznanci,…), ki jim želite polepšati dan, jih opogumiti in razveseliti.
Pisma so lahko podpisana ali anonimna.


Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.