na obisku pri predsedniku g. Pahorju

                             


V zadnjih letošnjih Novicah iz Doma Tisje bomo izpostavili najbolj zanimive dogodke preteklega meseca in usmerili pogled v novo leto, ki prihaja.

Mesec november je zaznamovala slovesnost ob 72. letu delovanja doma. Ob tej priložnosti smo otvorili prenovljene prostore enote Nagelj, recepcije in obeležili vključitev v mednarodni projekt Rastoča Knjiga. Osnovno vodilo projekta Rastoča knjiga bo v Domu Tisje povezala sodelovanje stanovalcev, zaposlenih, svojcev in prostovoljcev v ohranjanju in spodbujanju sporočil sožitja, strpnosti, sodelovanja in medsebojnega razumevanja v domačem in širšem okolju.

                                        


   Rdeča nit projekta Rastoča knjiga je nega bralne kulture. V novih prostorih knjižnice Ob potoku smo v prijetni atmosferi prisluhnili avtorici Leonidi Razpotnik, ki je stanovalcem in zaposlenim predstavila knjigo Bela pernica in druge zgodbe. V zanimiv svet knjig pa se stanovalci redno podajajao z gospo Aleksandro Mavretič iz Knjižnice Litija in gospo Darinko Kobal.


   Prostovoljstvo v Domu Tisje je povezovalna dejavnost, ki krepi medgeneracijsko sodelovanje različnih ustanov in društev v obeh občinah. Tokrat smo dejavnost prostovoljstva predstavili učencem OŠ Šmartno, kjer sta jim direktorica, ga. Irena Špela Cvetežar in delovna terapevtka ga. Renata Ozimek predstavili Dom Tisje in jih povabili ki doprinosu k aktivnostim doma. Učenci OŠ Šmartno so redni obiskovalci našega doma, ki s prostovoljnim delom bogatijo vsakdan stanovalcev in krepijo duh solidarnosti in kreativnosti skozi različne delavnice in druženja.

                
 
                 

   
    Raznovrstnost delavnic, ki jih izvajajmo v domu, se bogati tudi na nepredviden način. Gospa Majda Končar nas je presenetila s prav posebno donacijo. Domu in stanovalcem je podarila statve, ki smo jih na ogled postavili na eni izmed enot. Na delavnici tkanja smo jih že preizkusili, s pomočjo prostovoljke, gospe Darije Primožič. Gospa Darija bo tudi v prihodnje vodila delavnico tkanja, ki je že na prvem srečanju privabila veliko število stanovalcev. Nega starih običajev in navad je ključna za ohranjanje znanja naroda. To pa bo naš cilj v letu 2019: skozi projekt Rastoča Knjiga—Dom Tisje, ozaveščati o bogastvu našega naroda skozi različne oblike kreativnega udejstvovanja.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.