na obisku pri predsedniku g. Pahorju

UŽIVANJE V ČUDOVITI NARAVI NAS

RAZVESELJUJE, POŽIVLJA, MOTIVIRA IN SPROŠČA
Najljubši letni čas mladih po srcu in po letih je v polnem razmahu. Ulice naših mest so manj obiskane, saj se zatekamo v prijeten objem narave. S svojimi barvami nas sprošča, s svojo neustavljivostjo nas bodri, da si naberemo moči za jesen in zimo.

Poletno vročino smo preživljali v hladni senci dreves. Dneve smo si popestrili z različnimi dejavnostmi in se razvedrili v medovitem parku. Park postaja prijetno zavetje za naše stanovalce, saj se poleg udejstvovanja v družabnih igrah in drugih aktivnostih, zelo radi družijo s sostanovalci ter posedajo s svojci v družbi barvitih vrtnic.

          

Prijateljske vezi spletene na prijetni terapiji s terapevtskim parom, Alojzom Klančišarjem, predsednikom Kinološkega društva Zagorje in psičko Oto, so izvedene z velikim zanimanjem in terapevtskim učinkom.


                   

Obiskale so nas B&B Country plesalke. Z nastopom so nam polepšale dan in ustvarile čudovit dogodek.

      »V znanju je moč«
Povezani s Slovensko filantropijo, s potujočo simbiozo mobilno učilnico, smo spoznavali in se učili prednosti uporabe pametne tehnologije. Komunicirali smo s pomočjo interneta, pametnega telefona in tablice. Digitalno opolnomočeni, zadovoljni in okrepljeni z novim znanjem dosegamo večjo socialno vključenost.
Obiskuje nas klovn Tine iz društva Rdeči noski. S svojimi prisrčnimi hudomušnicami nas razveseli, nasmeji in nam lepša dni.

                                                          

Ob rojstnem dnevu vam želimo, da sreča in vaše želje ne odšle bi mimo!
Julijsko praznovanje so obogatili naši zvesti prostovoljci, Žlahtne babe in g. Vili Lušina. Še posebej pa smo bili veseli svojcev, ki so se nam pridružili ob petju in plesu.


Organizirali smo sladoledni piknik in snemanje oddaje Ujemi sanje. Nastopili so znani glasbeniki Božidar Wolfand Wolf, Zoran Cilenšek Zoky, Anže Zavrl (Skupina Gadi) in Duo MOJDAR. S svojimi nastopi in izbrano glasbo so nam polepšali poletni dopoldan.
Hvala vsem nastopajočim in sponzorjema Slaščičarni Gimi Ramadani in Cvetličarni Vijolica!

Mesec julij je sedmi po vrsti, kar pomeni, da je prva polovica leta že za nami. Julij poznamo v Sloveniji še pod drugim imenom in sicer mali srpan. Ime meseca je v starih časih naznanjeval začetek košnje. Zanj je med drugim značilno, da spada skupaj z avgustom med najbolj topla meseca v letu. Nekaj delavcev je odšlo na letni dopust, na morje, od koder smo vsakodnevno dobivali lepe pozdrave.  Glede na to, da gre za počitniški mesec, tudi praznikov ni veliko. Med bolj znane lahko štejemo 11. julij, ko se praznuje mednarodni dan prebivalstva in pa 22. julij, ko je svetovni dan možganov. 
Kaj pa smo počeli, v našem domu? Mesec je potekal mirno, pod sončnimi žarki ali v zavetju sence, odmevalo je petje, lizal se je sladoled, pekle so se rojstnodnevne torte velikanke in med seboj smo si delili svoje talente.
Manjši pohod varovane enote je bil za naše stanovalce kar velik podvig. Počasi in varno smo korakali, se veliko ustavljali, ogledovali okolico, kot da smo v kakšnem velemestu in klepetali. Pri mostu smo se ustavili v kavarni in si privoščili slasten sladoled. Za veselje smo skupaj zapeli par pesmi in ostali gostje so nam veselo zaploskali. Po prijetnem počitku pa smo se spet odpravili proti domu, tako kot prej, počasi, varno in v prijetnem kramljanju. Morda se vam to ne zdi nič takega, a za naše junake iz tretjega nadstropja je bilo to pravo »izletniško dopoldne«, poln novih in lepih vtisov.

Dogodek, ki smo ga poimenovali Turneja –pokaži kaj znaš, je potekal po vseh enotah, v prvem julijskem tednu. Na vsaki enoti imamo skrite talente, ki marsikaj znajo. Tako se je deklamiralo, igralo na orglice in na doma narejen saksofon, pripovedovalo vice ter zgodbice, pesmi pa so zazvenele iz solističnih nastopov in tudi iz skupnega prepevanja. V tretjem nadstropju smo celo zaplesali na ognjevito macareno in se zraven ob učenju gibov prisrčno nasmejali.

Torte velikanke so se spekle na vseh enotah, kjer so v mesecu juliju stanovalci praznovali svoje rojstne dneve. Z lepimi vizitkami želja, s stiski rok, s pesmijo, kozarčkom rujnega in kosom slastne torte, so nam rojstnodnevna praznovanja hitro minila. Ne le slavljencem, vsem smo zaželeli, da bi se še naprej skupaj lepo imeli in bi znali vedno biti veseli!
Sladoledne karaoke so nastale, ker se vsi res zelo radi posladkamo s sladoledom in ker vsi radi pojemo. Generalko smo imeli že na »pokaži kaj znaš«, zdaj pa smo se opogumili in pred vsemi v mikrofon zapeli svoje izbrane pesmi! Da grla niso bila prevroča, pa nam je pomagal sladek in mrzel sladoled. Druženje v kavarni nas je tako prevzelo, da smo kosilo skoraj zamudili.

Lahko bi kdo rekel- nič posebnega ni tale julij- in morda na zunaj res ni. Ampak za nas je bil poln lepih trenutkov, ki imajo za nas veliko težo, saj nas dvigajo, da poletimo nad mislimi na starost, bolezen in težave. Dvigajo nas v neke lepe spomine iz mladosti, ki oživijo v nas in nam dajo novih moči za vsakdan. In te notranje moči želimo tudi vsem vam!

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.