na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Dom je zopet odprt za obiskovalce, z nadzorom in z zaščitnimi varovalnimi ukrepi


Zaradi spremenjene epidemiološke slike v lokalnem okolju smo sredi meseca julija uvedli prepoved obiskovanja stanovalcev. Z mesecem avgustom znova vabimo svojce, da obiščejo stanovalce, ob strogem upoštevanju navodil in uporabi zaščitnih varovalnih ukrepov.

V mesecu avgustu torej nadaljujemo z režimom obiskov.
- za obisk se naročite s klicem v recepcijo matičnega doma oz. enote v Litiji;
- z receptorjem se dogovorite za termin obiska in prejmete navodila o poteku vašega obiska.

Zaradi naraščajočega števila novih okužb z virusom Covid-19, prosimo vse obiskovalce:

DOSLEDNO UPOŠTEVAJTE NAVODILA ZAPOSLENIH IN
SE DRŽITE VSEH ZAŠČITNIH UKREPOV:

1. Na obisk se naročite samo, če ste epidemiološko zdravi!
2. Stanovalca lahko obiščeta največ dve osebi naenkrat!
3. Med obiskom uporabljajte maske in si razkužujete roke ter ohranjajte varnostno razdaljo!
4. Priporočamo, da na obisk prinašate čim manj hrane in predmetov!
5. Če je le možno, se poslužujte spodnjega parkirišča pri pralnici (če prihajate z avtom v matični dom)!
6. Vse, ki se vračate iz dopusta (ne glede na regijo ali državo), množičnih prireditev ali pa ste bili v kontaktu z večjim številom nepoznanih oseb, prosimo, da 14 dni po prihodu ne obiskujete svojih sorodnikov in prijateljev v domu!

REDNO SPREMLJAJTE OBJAVE NA NAŠI SPLETNI ALI FACEBOOK STRANI GLEDE REŽIMA OBISKOV, SAJ SE EPIDEMIOLOŠKA SLIKA V DRŽAVI ALI LOKALNEM OKOLJU HITRO SPREMINJA TER LAHKO PONOVNO PRIVEDE DO ZAPRTJA DOMA ZA OBISKOVALCE!


Z gibanjem do boljših kognitivnih sposobnosti stanovalcev   V skrbi za kakovost življenja stanovalcev doma, v naravi izvajamo jogo s prostovoljko Natašo, hči stanovalke, gospe Bernarde. S tedensko vadbo se umaknemo vase, čas namenimo samo sebi, tako dosežemo telesno in duševno uravnovešenost, zato lažje obvladujemo zaskrbljenost in stres.
 
S cvetjem, torto in dobro voljo preživljamo rojstne dneve stanovalcev.
 Čeprav potekajo nekoliko drugače, kot smo vajeni, jih ravno tako obeležimo s petjem in sladkimi dobrotami.

Urjenje spomina, trening motorike in fino motorike smo nadgradili s predstavitvijo miselne igre gospoda Jožeta Borštnarja,« Slepi zajček na šahovskem polju«. Igra izdelana iz različnih vrst lesa je stanovalcem spodbudila zanimanje, jih motivirala k igranju in vadbi ter prijetno popestrila dan.
Organizirali smo praznovanje rojstnih dni stanovalcev rojenih v juliju, se z njimi poveselili življenja in si zaželeli vse najboljše.
V obnovljenem in prebarvanem kozolcu pri Janezu smo otvorili letni kino na prostem. Na željo stanovalcev je bil prvi odigrani film »Petelinji zajtrk«.
Pohodniška skupina Lepi čeveljc spoznava prelepe okoliške kraje. Tokrat smo se naužili svežega zraka na pohodu od Liberge do turistične kmetije Pr Posilnc, v Lazah pri Gobniku. Sončen dan je bil kot nalašč za potepanje in ogled domačih krajev, s katerimi se moramo spoznati, predno odrinemo raziskati tudi druge konce prelepe Slovenije.


 Akcija Manj svečk za manj grobov je razlog za to prelepo sliko. Iskrena hvala organizatorju in vsem, ki ste darovali sredstva za nakup motomeda, ki ga pridno uporabljajo stanovalci enote Litija. 


Gospodinjska skupina na enoti Čebele, pridno sodeluje pri čiščenju in lupljenju različne zelenjave in sadja. Stanovalkam daje občutek koristnosti, jim bogati življenje v domu, jih združuje in razvedri.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.