na obisku pri predsedniku g. Pahorju

POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECU


Poletni čas v Domu Tisje si obarvamo s kreativnim ustvarjanjem, spoznavanjem novih kultur in uživanjem sadov našega zeliščnega vrta.

Dom krasijo morski motivi. Na enoti Zarja so stanovalci in zaposleni deklici iz papirja izdelali obleko iz ladjic.

                             


Stanovalci obeh domov so se spoznali s prostovoljci in prostovoljkami iz Španije. V skupnem druženju so spoznavali kulturo Španije, stanovalci so jim razkazali zeliščni vrt in predstavili aktivnosti doma. Kreativne delavnice so jih povezale v ustvarjanju okrasja iz papirja, iz vinske trte in priprava aranžmajev iz krep papirja.

                                  


                  


Poleg raziskovanja meja kreativnosti in ročnih spretnosti smo s prosotovljci iz Španije tudi zapeli. Posladkali smo se s potico, ki so jo pripravili naši zaposleni. Mladi prostovoljci se nam bodo ohranili v spominu s svojo pozitivno energijo in optimizmom, ki so jo vnesli v številna druženja s stanovalci in zaposlenimi. V spomin smo jim pripravili orehovo potico, skupaj z receptom in prijaznim povabilom k ponovnemu druženju ob prihodnjem obisku v naših krajih.
 
     
V obeh domovih smo priredili modno revijo v sodelovanju s Senior trgovino. Stanovalci so se z veseljem preizkusli v vlogi manekenov, pridružili se jim bodo tudi stanovalci oskrbovanih stanovanj. Skupaj smo si ogledovali majice, bluze, hlače in različna oblačila, jih preizkušali in zraven ob obilici smeha poklepetali o modi.


 

Prijetno sveža jutra smo izkoristili za ureditev cvetličnih gred v okolici doma. Stanovalci urejajo zeliščni vrt, kjer je potrebno obrati žajbelj, meliso, meto in številne druge zeli. Obrali bomo jablane, ki so v letošnjem letu bogato obrodile in iz jabolk, aronije in drnulj pripravili slastno marmelado v sklopu gospodinjskih skupin.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.