na obisku pri predsedniku g. Pahorju

V marcu zacvetela je pomlad


Neopazno je k nam prišla, ko je zunaj bilo še hladno.
V temi pot si sama je našla skozi veter in meglo.
Počasi, vztrajno, vsak dan malo, naša srca razsvetli,
soncu tople žarke izvabi, prvi teloh zacveti.
Hvala ti, pomlad, da si prišla med nas,
v tvoji družbi krajši in lepši bo naš čas!

Zimo smo pregnali s pravim pustnim sprevodom po celemu domu. Na vsaki enoti smo s smehom, glasbo in radostnim rajanjem iz doma ugnali mrzlo zimsko razpoloženje, preganjali vse mogoče viruse ter naša srca ogreli z občutki prihajajoče in prebujajoče se pomladi. Naše izvirne pustne šeme so nas vrnile v čas otroštva in dobra volja se je med nami razširila kot ogenj.
Z dobro voljo in zbranostjo pa smo začeli tudi priprave na največji krščanski praznik veliko noč, saj se domska molitvena skupina vsak petek pridno zbira v kapeli h križevem potu in moli za vse v hiši.

Pomlad nas vabi ven, na sonce, kjer potekajo prijetna medsebojna druženja in klepeti. S skupnimi močmi urejamo naša cvetlična in zeliščna korita, da bodo lahko rastline na novo zaživele in nas razveseljevale s svojim lepim videzom ter opojnimi vonjavami.

Pravijo, da je mesec marec pomemben za zdravje in gibanje. Tako tudi mi pridno telovadimo in se prepustimo dobrim učinkom joge z učiteljico Alenko Vidgaj. Mesec marec je posvečen tudi ženskim dušam. Pevci Moškega pevskega zbora iz Polšnika so dan žena polepšali s pesmijo in besedo in v ta namen pripravili res izjemen koncert. Iskrena hvala tudi Društvu diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji, ki nas vsako leto na ta dan preseneti s prelepim cvetjem, ki krasijo enote doma. Pozabili nismo niti na naše »mučence« in njihov praznik. Brez naših fantov ter gospodov bi bilo v hiši zelo dolgočasno, zato smo jim zelo hvaležni za njihovo družbo in jim iz srca želimo vse dobro.

Na delavnici smo urili fino motoriko, zaposlili možgansko polovico, ki ima rada barve in bili fizično ter psihično aktivni. Vsak stanovalec je izdelal in okrasil svojo dlan kot simbol, da je vsak izmed nas pomemben in da se vsako prijateljstvo začne z iskrenim stiskom roke. Kreativni smo bili tudi na raznih domskih delavnicah, saj je bilo potrebno izrezati številne rožice, ptičke in metulje, s katerimi smo krasili naše enote, da bodo pomladno obarvane. Kadar pa si zaželimo kaj sladkega, skupaj spečemo slastne piškote, da zadiši po celi hiši.

Kreativna delavnica pod okriljem prostovoljk iz U3 in DU Litija je potekala z mislijo: »MOJA ROKA, TVOJA ROKA-SEŽIMO SI V DLANI, NAJ DOTIK ČLOVEŠKI PRIJAZNOST ŠIRI MED LJUDI!«
Marca pa se vsako leto zahvaljujemo našim očetom in mamam, saj je god svetega Jožefa posvečen očetom, 25. marec pa je materinski dan. Spominjali smo se naših zlatih staršev, govorili smo o nas samih v vlogi staršev. V teh dnevih nas je obiskalo mnogo hvaležnih hčerk in sinov, ki so s polnimi rokami rož prihajali voščit svojim staršem, da bi se jim iz srca zahvalili za ves njihov trud; marsikatero oko se je od sreče zarosilo…

»PESEM JE MOST, KI RAZLIČNOSTI SPAJA,
JE KOT STUDENEC, KI ŽEJO GASI…«
…in to smo ob prijetnem dogodku občutili tudi mi:
koncert »POZDRAV POMLADI« je uspel,
saj nam je MPZ DU Litija same lepe pesmi zapel!
Hvala vam za veselje in tulipane dišeče,
hvala za te dragocene trenutke sreče,
hvala vsem, ki ste prišli-
DOM TISJE LITIJA VAM VSE DOBRO ŽELI!«

Pomlad je potrkala na vrata tudi v matičnem domu. Mesec smo začeli s preganjanjem zime in pustnim rajanjem, ki je letos potekal po enotah. Molitvena skupina je nato kmalu začela s srečanji in molitvami za križev pot. Ker je marec mesec žensk, smo to obeležili s prireditvijo ob dnevu žena. Ob tej priložnosti smo prejeli prelepe cvetoče vrtnice Društva diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji. Na nas pa niso pozabili niti otroci 3.a razreda Osnovne šole Šmartno, saj so nam poklonili prelepo cvetje, ki so ga izdelali sami iz papirja. Vsem se za prijazno gesto iz srca zahvaljujemo. Obiskali so nas tudi rdeči noski, ter nam s smehom in veseljem še dodatno polepšali prihod pomladi.

Kot vsak mesec smo tudi v marcu obeležili rojstne dneve slavljencev, tokrat po dolgem času s svojci, ki so se z veseljem odzvali povabilu na praznovanje. S svojim ubranim petjem nas je razvajal tudi Moški pevski zbor Polšnik.

Da bi razširili svoja obzorja, nas je obiskala knjižničarka Knjižnice Litija in za nas izvedla bralno uro. Ob uradnem vstopu v pomlad smo skupaj z gospodom Bogdanom iz Litijskega odmeva izvedli praznovanje, ki je bilo obenem namenjeno tudi vsem mamam.

Mesec smo zaključili z nastopom MPZ Društva upokojencev Litija in s sestankom domske skupnosti, kjer z izmenjavo mnenj in predlogov skrbimo za blaginjo stanovalcev in zaposlenih.
Poleg vsej naštetih aktivnosti, ki smo jih bili deležni v mesecu marcu, si dneve krajšamo s pesmijo. Enkrat tedensko nas obišče prostovoljec Vili Lušina in nam z igranjem na harmoniko in kitaro polepša pevske vaje. Prav tako pa enkrat tedensko urimo ročne in kognitivne spretnosti z izdelovanjem okraskov in voščilnic na enoti Mavrica. Vsak dan z Rastočo knjigo krepimo naše kognitivne spretnosti in skrbimo, da besede ne tonejo v pozabo. Aktivna pa je tudi skupina za sestavo jedilnika, ki je v mesecu marcu potekala na enoti Nagelj.

Obvestilo o poteku investicije REACT- EU


Za investicijo Prenove enote Grajske gospe matičnega Doma Tisje za izboljšanje bivalnega standarda, smo konec meseca marca 2022 izbrali izvajalca gradbeno obrtniški in inštalacijskih del Ambient d.o.o. iz Litije. Prenova bo potekala v dveh fazah. Prva faza se bo pričela 3. 5. 2022 in bo vključevala sobe 504, 505, 506 in 507. Stanovalci iz navedenih sob se bodo predvidoma selili 28. in 29. 4. 2022.

Obvestilo

Prva socialna delavka Doma Tisje, ga. Vlasta Šedivy, je v začetku aprila zaključila svojo
profesionalno pot in se upokojila. Želimo ji vse dobro v novem življenjskem obdobju.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.