na obisku pri predsedniku g. PahorjuPomlad nam ponuja čas za razmislek in spodbudoZ medgeneracijskim sodelovanjem v ožjem in širšem okolju je Kliše klub iz Šmartna in Litije organiziral čudovito klišejevo štrikalnico, v kateri so dobri ljudje spletli veliko volnenih izdelkov. Z dobrodelno licitacijo le teh so zbrana sredstva namenili stanovalcem Doma Tisje. Vsem sodelujočim iskrena hvala.Prostovoljci Osnovne šole Šmartno so stanovalcem pripravili čudovita darila ob dnevu žena. Izdelali so rožice iz papirja. Društvo Diabetikov je podaril za vsako enoto doma šopek.
 

Naš notranji mir, vedrina in umirjenost nam daje moč za naše ustvarjalno delo, preko pisave po poti do samega sebe in sočloveka. Človek se s pisavo bogati in individualno izraža samega sebe.

   

Sadjarski strokovnjak, gospod Danilo, sin gospe Milice, nam je kot prostovoljec obrezal sadno drevje. Prisrčna hvala.

   

   

Društvo U3 nam je pripravilo unikaten velikonočni aranžma na demenci prijazni točki, za kar smo jim neizmerno hvaležni. Pozitivna zavest nam pomaga preudarno stopati po poti naprej, le-ta pelje v radost in moč notranjega vedenja.

Marec—mesec pričakovanja


Marec je mesec, ko se navadno topijo zadnje snežne kepe, ženijo ptički in mesec nestrpnega pričakovanja pomladi. Tudi mi smo nestrpno pričakovali tople in s soncem obsijane dneve. Znamo pa si jih obsijati in polepšati tudi sami. Tako smo skupaj praznovali DAN ŽENA IN DAN MUČENIKOV. Ta dva dneva smo obeležili z rožicami za dame, privoščili smo si krasen koncert GŠ Zagorje, kjer smo uživali ob nastopih mladih talentov, Z BABICO SMO ODŠLI NA JUG in se nasmejali ob gledanju tega že starega, slovenskega filma.

 


Potem smo pričakovali »ženjenje ptičkov-gregorjevo«. Na kreativni delavnici smo izdelovali čedne ptičke, rože, metulje in listke, s katerimi smo pomladno okrasili naše prostore. Če že zunaj vse cveti in dehti, naj tudi med nami vlada pomladno vzdušje.

    


Vhod v naš dom krasi zanimiva razstava, ki so jo postavili člani Društva Univerze za tretje življenjsko obdobje. Članice Študijskega krožka KERAMIKA so si zamislile zgodbo o tem, kako so predniki po reki Savi- s tokom ali proti njemu- v čolnih prevažali vsemogoče. Izdelale so keramično posodje po tedanjih vzorcih in tako lahko z ogledovanjem lepih izdelkov potujemo v zgodovino.Zgodovina pa so tudi naši osebni spomini, ki jih nosimo v globoko srcu. Z lepimi spomini na naše mame in z veliko hvaležnostjo za dar življenja, smo obeležili materinski dan. Mizo v delovni terapiji smo obložili z dobrotami in ob poslušanju nežne klavirske glasbe sproščeno poklepetali o vsem, kar »supermame« zmorejo.


Ko smo se naužili praznovanj, pomladi, ljubezni in lepih skupnih trenutkov na toplem soncu, sta nas spet obiskali prostovoljki iz Društva U3 Litija in Šmartno.

Z njihovo pomočjo smo izdelali krasne velikonočne dekoracije. Pod našimi okornimi, počasnimi rokami so nastajali čudoviti pirhi in papirnati zajčki, ki jih lahko uporabljamo tudi kot kazala za knjige. Okraske smo z veseljem odnesli v svoje sobe, na svoje enote in se že veselimo prihajajočih velikonočnih praznikov.

                    

             Nekateri izmed nas se že cel postni čas notranje pripravljamo na ta veliki praznik, zato smo bili izredno veseli obiska gospoda župnika, ki je po dolgem, dolgem času spet prišel med nas. Prinesel nam je revije za branje, poskrbel za sveto spoved, sveto obhajilo in obnovili duhovne vezi med nami, za kar smo mu zelo hvaležni.
Tudi vam želimo, da bi po prazničnih dneh z novim upanjem in notranjim veseljem vstopali v pomladanske dni.
SREČNO!Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.