na obisku pri predsedniku g. Pahorju

Spoštovani,

trenutno smo postavljeni pred veliko preizkušnjo zaradi pandemije. Država Slovenija je v ta namen sprejela različne ukrepe za zaščito pred širjenjem bolezni Covid -19. Vsakodnevno nas preko medijev opozarjajo tudi na to, da naj omejimo stike in si umivamo in razkužujemo roke.

Poleg teh smo v Dom Tisje sprejeli tudi druge številne ukrepe, ki so spremenili življenje naših stanovalcev in zaposlenih. Eden od ukrepov je tudi ta, da ne morete obiskovati vaših sorodnikov. To je velik izziv za nas in za vas. Tega se zavedamo in se vam v zvezi s tem iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in pomoč. Na ta način maksimalno prispevate, da lahko zaščitimo vaše svojce pred virusom. Zaposleni se vsakodnevno trudimo, da stanovalcem popestrimo življenje z različnimi družabnimi igrami, pogovornimi skupinami, sprehodi, molitvenimi skupinami, delavnicami…

Tudi zaposleni imamo spremenjen režim dela. Vsakodnevno spremljamo zdravstveno stanje zaposlenih (merjenje temperature in ocena zdravstvenega stanja). Poostreno je čiščenje in razkuževanje znotraj doma. Razkužujemo tudi bližnjo okolico. Uvedli smo uporabo dodatnih zaščitnih sredstev in spremenili organizacijo dela. Po navodilih različnih resornih ministrstev in drugih strokovnih usmeritev, smo oblikovali protokole za delovanje v izolacijskih prostorih in postavili novo enoto za okužene v VDC. Pri tem smo se povezali z lokalno skupnostjo in državnimi organi. Naše ukrepe so preverili in potrdili tudi regijski koordinatorji medicinske stroke in zdravstvene nege. Vzpostavljena je koordinacija medsebojne pomoči v Zasavski regiji za primer poslabšanja razmer. Prav tako imamo vzpostavljeno preskrbo z zaščitnimi sredstvi, v koordinaciji Ministrstva za zdravje za domske potrebe in Civilne zaščite za pomoč na domu. Trudimo se, da bi bili vsi preventivni ukrepi čimbolj učinkoviti. Do sedaj nam je to uspevalo. V kolikor bi se razmere spremenile vas bomo o spremenjenem stanju vašega svojca takoj obvestili.

Zaposleni Doma Tisje bi se v teh turbulentnih razmerah radi zahvalili tudi za podporo, ki nam jo izkazujete na različne načine. Iskrena hvala zaposlenim Vrtca Litija in drugim prostovoljkam, ki so se organizirale in sešile že preko 300 mask. Naša akcija šivanja mask se zaključuje, v kolikor se bodo pokazale potrebe, bomo zopet prosili za pomoč. Najlepše se zahvaljujemo tudi tistim, ki ste pripomogli, da smo bili deležni donacije treh brezplačnih telefonov s strani podjetja Telekom Slovenije d.d. in drugih donacij, kot so rokavice, maske in razkužila. Hvala tudi za različna spodbudna sporočila, ki nam jih izražate po telefonu in preko drugih medijev. To nam je v teh časih res v veliko podporo in motivacijo.

Ker smo soočeni s številnimi spremembami življenja so nam dani drugačni pogoji za preživljanje prazničnih dni, ki prihajajo. Želimo, da jih doživite z odprtim srcem in naj vas ob tem objame misel Vide Žabot, ki pravi, da »dobra misel in ljubezen doseže in se dotakne ljubljenega onkraj prostora in časa in je vedno in kjerkoli«.
Ostanite zdravi.

Irena Špela Cvetežar s sodelavci

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.