na obisku pri predsedniku g. Pahorju

POMEMBNI DOGODKI V PRETEKLEM MESECU


V marcu so se v Domu Tisje zvrstili številni dogodki. Kljub temu, da so našo ustvarjalnost zmanjševali respiratorni infekti, je v vseh nas vedno dovolj energije za različne aktivnosti. Pomladi v preteklem mesecu nismo uživali tako kot prejšnja leta in občudovali pisano pomladno cvetje ter lovili prve tople sončne žarke, saj nas je presenetila obilica snega in mraz, zato so vse aktivnosti potekale znotraj doma.

Kratek mozaik dogajanja v preteklem mesecu:

Obiskali so nas člani Večgeneracijskega centra Zagorje, s seboj so pripeljali prisrčno psičko po imenu Ota iz društva Enota reševalnih psov Slovenije – Zasavje. Vodil jo je predsednik Kinološkega društva Zagorje, gospod Alojzij Klančišar in skupaj sta nas navdušila s svojim terapevtskim znanjem.


                                                  


Ob začetku pomladi smo okrasili enoto Zarja v matičnem domu Tisje…

                 


Na praznovanju rojstnih dni nas je zabavala glasbena skupina Zavriskaj. Ob dobri glasbi smo zaplesali in čestitali vsem, ki praznujejo rojstni dan v mesecu marcu.

       


Na obisku je bila tudi Literarna skupina Društva upokojencev Litija...ob melodijah citer smo skupaj zapeli ljudske pesmi in ob druženju obudili Gregorjevo, dan ko se ptički ženijo. Z veliko smeha in domišljije smo se v kreativni delavnici družili z otroci vrtca Litija enota Griček...


            Na dan žena 8. marca  je pri nas nastopila folklorna skupina Večerna zarja iz Društva upokojencev Veliki Gaber.
prebujajoča se pomlad nas je zvabila k ustvarjanju pomladne dekoracije. Obiskali so nas tudi člani Društva U3 - Univerze za tretje življenjsko obdobje in skupaj smo se podali v svet ustvarjalnosti.
V obeh enotah doma smo se pripravljali na praznovanje Cvetne nedelje z izdelavo butaric, seveda pa smo barvali tudi pirhe in se pripravili na praznovanje Velike noči.
Našteto je le nekaj aktivnosti, ki so potekale v obeh domovih, seveda pa jih je vsak dan več, z njimi popestrimo in marsikomu osmislimo življenje v domu.

V enoti Litija bomo dne 19.4.2018 ob 16. uri organizirali srečanje ALZHEIMER CAFE. Tema srečanja bo Zaščita ranljivih skupin - nasilje nad starostniki. Predavale bodo ga. Tamara Mijatovič, univ. dipl. psih. in Tina Mojškerc, univ. dipl. soc. del, mag.prof.inkluz. ped.

OBVESTILA

 
Obveščamo vas, da bomo v sredo, 18.4.2018 ob 16. uri, pripravili sestanek s svojci novosprejetih stanovalcev. V matičnem Domu Tisje Šmartno pri Litiji pa bo sestanek s svojci novosprejetih v torek, 24.4.2018 ob 16. uri.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.