na obisku pri predsedniku g. Pahorju

I. Matični dom - odprtje enote Zarja in Mavrica


Sredi marca so se stanovalci preselili v prenovljeno mansardo doma, na enoti Mavrica in Zarja. Obe enoti sta lepo urejeni in stanovalcem omogočajo prijetno bivanje in dovolj prostora za druženje.
S prenovo te enote smo lahko premestili stanovalce tudi iz pritličja gradu. Na prejšnji enoti Spominčica, bomo sedaj začeli s prenovitvenimi deli. Po prenovi bomo v teh prostorih uredili fizioterapijo in delovno terapijo.

II. Enota Litija


• V enoti v Litiji je v preteklem mesecu začela delovati prva skupina za samopomoč. Skupina za samopomoč je prijateljska pogovorna skupina, ki združuje do 12 ljudi, in jo vodita usposobljena voditelja, dipl. m.s. Fani Pinoza in ZT - Kristjan Onišak.
• Prav tako smo ugotovili, da je med stanovalci kar nekaj dobrih pevcev. Na pobudo strokovnih delavk smo ustanovili pevski zbor, ki je imel prvi javni nastop na praznovanju rojstnih dni v matičnem domu in nato tudi v enoti v Litiji. Zbor ima tudi glasbeno spremljavo, kitaro, na katero igra naša delavka, Simona Pelko.
• Pridobili smo Idejni projekt za ureditev vrta (parka) na južni strani objekta (proti Savi), kjer bomo v prihodnosti uredili vrt, razdeljen na tri dele: senzorični – intimni del (rože, grmičevje, zeliščni vrt), družabni vrt (s pergolo in kegljišče) in aktivni del, kjer bodo lahko stanovalci telovadili skupaj s fizioterapevtko.
• V tem mesecu bo tudi v enoti Litija začela z delom skupina za razvoj – E Qalin, standard odličnosti.
• Prosimo vse svojce, da izročite perilo, ki ga prinesete za svoje svojce, ki so v domu, zaposlenim na posamezni enoti. Le ti posredujejo perilo v pralnico, kjer se ustrezno označi. V kolikor prinesete perilo, ki ni označeno, potem za izgubo le tega ne moremo odgovarjati. V naši pralnici se letno opere preko 150 ton perila, zato je označitev nujno potrebna.

Stopite v stik z nami

Pošljite povpraševanje >
 

Aktualno

Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke Iz Doma Tisje

Ob 70. obletnici Doma Tisje smo izdali knjigo: Kje so tiste stezice - zgodbe in pobarvanke iz Doma Tisje.


Kupite jo lahko v recepciji Doma Tisje ali v Kavarni Tisa.

Dom Tisje - skozi čas in sedanjost


 

Pomembnejše dogodke prehojene poti si lahko ogledate v kroniki Doma Tisje, ki nosi naslov Dom_Tisje_skozi_cas_in_sedanjost

 

Zgodbe in recepti naših babic

   
  Izšel je 1. PONATIS - Kuharske knjige, ki so jo pripravili stanovalci Doma Tisje; poleg receptov ponuja tudi zanimive zgodbe ...
   
   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje števila obiskovalcev. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke.